Letölthető dokumentumok

Oldalak

H A T Á R O Z A T - Kalandpart Kft.

Sarudi Szabadstrand és környezetének turisztikai infrastruktúra fejlesztése” c. beruházás megvalósításához és üzemeltetéséhez kapcsolódó beavatkozásokra vonatkozóan kezdeményezett előzetes vizsgálati eljárás lezárása
Letölthető fileok: 

Heves megyében kijelölt természetes fürdőhelyek - 2018.

A természetes fürdővizek minőségének ellenőrzése és a fürdőhelyek kijelölési eljárása a természetes fürdővizek minőségi követelményeiről, valamint a természetes fürdőhelyek kijelöléséről és üzemeltetéséről szóló 78/2008. (IV. 3.) Korm. rendelet előírásai alapján történik. A rendelet lehetőséget biztosít a nyilvánosság számára a fürdőhelyekkel kapcsolatos vélemény nyilvánításra, melyre az alábbiakban ismertetett elérhetőségeken van mód.

Bibliai étkek versenye - NEVEZÉSI LAP

NEVEZÉSI FELHÍVÁS A főzés és az étkezés egy társaságot, családot összekovácsoló, izgalmas tevékenység. Az utolsó vacsora tökéletesen példázza, mennyire felforgathatja akár csak egyetlen étkezés is a történelem menetét. Jézus utolsó vacsorája valószínűleg Kr.u.33-ban került sor, egy, vagy talán, két nappal peszah előtt. Az Új Testamentumban nem találunk részletes leírásokat arról, hogy az adott korban melyek voltak a leggyakoribb ételek a Szentföldön. Ám az evangélisták több alkalommal is említést tesznek a kenyérről, a halról, és a borról, melyek a zöldségekkel és a hüvelyesekkel kiegészülve, minden bizonnyal a nép mindennapi táplálékát jelentették, birka, juh, marha a húsok közül. A roston sütés, sózás, füstölés volt a jellemző. Helyszín: Sarud Közösségi ház Időpont: 2018 május 19.