Sarudi középületek épületenergetikai korszerűsítése

Kedvezményezett neve:       Sarud Községi Önkormányzat

 

Projekt címe:                        Sarudi középületek épületenergetikai korszerűsítése

 

Szerződött támogatás összege: 76.104.855 Ft

 

Támogatás mértéke:            100%

 

Projekt tervezett fizikai befejezési dátuma: 2025.08.31.

 

Projekt azonosító száma:    TOP_PLUSZ-2.1.1-21-HE1-2022-00018

 

 

 

Projekt tartalmának bemutatása:

 

Sarud Községi Önkormányzat sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatási rendszer keretében megjelent TOP_PLUSZ-2.1.1-21-HE1 számú, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című Felhívásra. Ennek keretében a „Sarudi középületek épületenergetikai korszerűsítése” (TOP_PLUSZ-2.1.1-21-HE1-2022-00018) című projekt megvalósításához 76.104.855 Forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A fejlesztés forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

 

 

A fejlesztés fő célja a Községháza, valamint a Szolgálati lakás és gondozási központ felújítása.

 

A projekt a nevezett épületek széleskörű, a kor igényeinek megfelelő, energetikai korszerűsítését és napelemes rendszerrel való ellátását célozza.

 

A fejlesztés tartalmazza teljeskörűen a külső nyílászáró cseréket, a padlásfödém hőszigetelését, a homlokzatok hőszigetelését, valamint gépészeti fejlesztéseket mindkét épület esetében. Gépészeti korszerűsítésként a Községháza esetében központi időjáráskövető szabályozás kerül kialakításra, valamint a meglévő hőleadók szabályozhatóvá tétele történik meg termosztatikus szelepekkel. A szolgálati lakás és gondozási központ esetében egy kondenzációs kazán kerül telepítésre radiátor hőleadókkal a konvektoros helyiségfűtés helyett, hőmennyiségmérővel mért épületrészekkel. Az átalakítás után a korábbi földgáz energiahordozó megmarad, a fogyasztás azonban csökken. A korszerűsítéssel a HMV rendszer nem érintett.

 

Megújuló energetikai elemként a fejlesztési javaslat HMKE méretű napelemes rendszerek kialakítását tartalmazza mindkét épület vonatkozásában.

 

Szórt azbeszttel a Projekt nem érintett, a meglévő palatetők azonban azbeszt tartalmúak, az azbeszt tartalmú fedés elbontásra és ártalmatlanításra kerül, helyette új, korszerű héjalás kialakítása történik mindkét épület esetében.

 

 

 

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

 

 

 

Kedvezményezetti infoblokk: