A Poroszlói Közös Önkormányzati Hivatal számlálóbiztosok jelentkezését várja a 2022. október- november hónapokban lebonyolítandó országos népszámlálásban való közreműködésre.

Tisztelt Sarudi Lakosok!


A Poroszlói Közös Önkormányzati Hivatal számlálóbiztosok jelentkezését várja a 2022. október- november hónapokban lebonyolítandó országos népszámlálásban való közreműködésre.
A jelentkezési határidő: 2022. július 31.
A számlálóbiztos feladata a körzet bejárása, a körzethez tartozó internetes önkitöltési időszakban le nem zárt címek felkeresése, az adatfelvétel lebonyolítása, címek pontosítása és esetleges új címek felvétele, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval. A számlálóbiztosnak a terepmunka során kb.
150-200 címen kell kérdőívet elektronikus formában kitöltenie.
A terepen történő adatgyűjtést a KSH által biztosított, védett elektronikai eszközzel (tablet) kell végrehajtani október 17-november 20. között.
A számlálóbiztosok kiválasztása a helyi népszámlálási felelős (jegyző) feladata. A számlálóbiztosi feladatok ellátására a kiválasztást követően elektronikus oktatási rendszerben (e-learning) történő egyéni felkészülést követően, sikeres vizsga letétele után köthető szerződés.
A számlálóbiztosnak legalább középfokú végzettséggel, helyismerettel, magabiztos számítógépes ismerettel kell rendelkeznie, emellett megfelelő fizikai erőnlét, jó fellépés, beszédkészség és kapcsolatteremtő képesség is szükséges a feladat elvégzéséhez.
A számlálóbiztosi feladatra jelentkezőnek a felkészüléshez saját eszköz (PC, laptop, tablet stb.) és internet elérhetőség szükséges, a folyamatos kapcsolattartáshoz pedig mobiltelefon és e-mail cím megléte elengedhetetlen.


A számlálóbiztosok díjazásban részesülnek. A 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet 3. számú melléklete alapján:
• kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás tekintetében címenként 300 Ft
• összeírás körébe tartozó címenként 300 Ft
• összeírt személyenként 620 Ft
• felkészülési és kapcsolattartási díjként 25.000 Ft


Amennyiben számlálóbiztosnak szeretne jelentkezni és a feltételeknek is megfelel, kérem, hogy a www.poroszlo.hu honlapon vagy a Poroszlói Közös Önkormányzati Hivatal Sarudi Kirendeltségének portáján (3386 Sarud, Kossuth út 93.) elérhető jelentkezési lapot kitöltve, aláírva, beszkennelve küldje meg a sebestyen.zsoltne@sarud.hu címre, vagy postai úton, illetve személyesen is eljuttathatja a Poroszlói Közös Önkormányzati Hivatal Sarudi Kirendeltsége 3386 Sarud, Kossuth út 93. címre.
Ha kérdése van a számlálóbiztosi jelentkezéssel vagy a népszámlálással kapcsolatban, azt felteheti a 06- 36- 553-040 telefonszámon.


dr. Váradi Ágnes s.k.
jegyző, népszámlálási felelős