LAKOSSÁGI FELHÍVÁS!!! HULLADÉKGYŰJTŐ SZIGETEK FELSZÁMOLÁSA

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS!!!

 

HULLADÉKGYŰJTŐ SZIGETEK FELSZÁMOLÁSA

 

 

Sajnálattal tájékoztatom a lakosságot, hogy többszöri felhívásunk ellenére a szelektív hulladékgyűjtő szigetek használatában érdemi változás nem történt: a lerakók környékén a tarthatatlan állapotok nem szűntek meg, sőt fokozottabb lett a lerakók melletti hulladék-elhelyezés, időről időre hatalmas kupacokban állt a szemét annak környékén is. Rengeteg olyan esetről számolhatnánk be, amikor nem a megfelelő gyűjtőedénybe került a hulladék, ezért a szolgáltató visszautasította azok ürítését és elszállíttatását, ilyenkor mindig az önkormányzatnak kellett fedeznie a költségeket. Arra is gyakran volt példa, hogy ezeket a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket szemétlerakónak tekintették egyesek, s így próbáltak megszabadulni nagyobb mennyiségű kommunális hulladékuktól, vagy még rosszabb esetben építési törmeléküktől, netán a veszélyes hulladékuktól.

Egyes utcák és településrészek annyira szemetesek, bűzösek, amely már közegészségügyi veszélyforrást hordoz. Felszámolásuk az önkormányzatnak olyan költségeket okoz, melyre forrásokat nem tudunk biztosítani, így 2022. július 11-én a szelektív hulladékgyűjtő szigetekről a hulladékgyűjtő edények elszállításra kerültek!

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés kialakításával elveszítették funkciójukat, illetve közegészségügyi kérdéseket is felvet.

 

Mindezekből következően Sarud községében található  hulladékgyűjtő szigeteket a mai nappal lezárják és felszámolják, oda hulladékot elhelyezni TILOS!

 

 

A jogkövető lakosságtól kérem az intézkedésünk megértését és tudomásul vételét.

 

 

Sarud, 2022. július 12.

 

Tilcsik István

polgármester